Конусни валчести лежишта

Краток опис:

Конусни валчести лежишта главно носат радијални-базирани радијални и аксијални товари во комбинација. Аксијално оптоварување носивост од еден ред конусни валчести лежишта зависи контакт агол, односно аголот на надворешниот прстен водопроводен канал, толку е поголем агол на поголема сметководствената capacity.Tapered валчести лежишта се способни да се носат аксијално оптоварување во една насока и да се ограничи аксијален поместување на вратило и станови во една насока. Во споредба со аголна контакт топчести лежишта, конусни валчести лежишта вчитување капацитет ...


детали за производот

Тагови производ

Конусни валчести лежишта главно носат радијални-базирани радијални и аксијални товари во комбинација. Аксијално оптоварување носивост од еден ред конусни валчести лежишта зависи контакт агол, односно аголот на надворешниот прстен водопроводен канал, толку е поголем агол на поголема сметководствената capacity.Tapered валчести лежишта се способни да се носат аксијално оптоварување во една насока и да се ограничи аксијален поместување на вратило и станови во една насока. Во споредба со аголна контакт топчести лежишта, конусни валчести лежишта вчитување капацитет е поголем, ограничување на брзината е ниско. Конусни валчести лежишта се користат во автомобилите, валавница, рударството, металургијата, пластична машинерија и други индустрии.

нормално Лежиште Основни транспорт фактор ограничување Бол имајќи
димензии рејтингот брзина дополнување Тежина
(Прибл.)
d D B, C Cr Кор fo Gresse Нафта Бр големина Тежина
Основни mm mm mm KN KN вртежи во минута вртежи во минута mm килограм
Имајќи бр
30302 15 42 14.25 13 11 23,2 21,6 9.6 9900 13000 0,094
30203 17 40 13.25 12 11 20,7 21,9 9.9 9900 13000 0.078
30303 17 47 15.25 14 12 27,2 28,9 10,4 9000 12000 0,129
LM11749 / 10 17,462 39,878 13,843 14,605 10,688 23,8 24,2 0.29 10000 13000 0,084
LM11949 / 10 19.05 45,237 15,494 16,637 12,065 28,5 28,9 0.3 9000 12000 0,122
30204 20 40 15.25 14 12 28,2 30,6 11,2 8800 12000 0,124
32004 20 42 15 15 12 24,9 27,9 10,5 9500 13000 0,097
32204 20 47 19.25 18 15 36,5 39,5 12,5 8800 12000 0.16
30304 20 52 16.25 16.25 15 35,5 34 11.1 800 11000 0.165
M12649 / 10 21,43 50,005 17,526 18,288 13,97 38,5 40 0.28 8000 11000 0,169
M12649A / 10 21,43 50,005 17,0261 17,788 13.47 37,6 40,8 6.4 8000 11000 0,163
LM12749 / 10 21,986 45,237 15,494 16,637 12,065 29,6 34 5.3 8500 11000 0.123
LM12749 / 11 21,986 45,974 15,494 16,637 12,065 29,6 34 5.3 7400 11000 0.123
32005 25 47 15 15 11,5 27,8 33,5 12 8000 11000 0.114
32205 25 52 19.25 18 16 42 47 14 7300 9810 0,187
30205 25 52 16.25 15 13 32,2 37 12,5 7300 10000 0,151
30305 25 62 18.25 17 15 48,5 48,1 13 6700 8900 0,263
L44643 / 10 25,4 50,292 14,224 14,732 10,668 28,8 34 3.3 7400 10000 0.13
L44649 / 10 26,988 50,292 14,224 14,732 10,668 28,8 34 3.3 7400 1000 0.12
L45449 / 10 29 50,292 14,224 14,732 10,668 28 35,5 3.5 7200 9600 0.114
329013 29 50,292 14,224 17,6 10,668 26,8 34 10,8 14000 17000 0,116
32006 30 55 17 17 13 37,5 46,5 13,5 6900 9200 0,166
32206 30 62 21.25 20 17 54,5 64 15,5 6300 8400 0,301
30206 30 62 17.25 16 14 43,5 50,5 13,8 6300 8400 0,229
30306 30 72 22.75 19 16 60 63,1 15,3 5700 7600 0,387
LM67048 / 10 31,75 59,131 15,875 16,764 11,811 34,5 41,5 3.8 6300 8500 0,182
LM48548 / 10 34,925 65,288 18,034 18,288 13,97 47,5 57,5 3.1 5700 7600 0,249
L68149 / 10 34,988 59,974 15,875 16,764 11,938 35,5 47,5 2.5 6000 8000 0,175
L68149 / 11 34,988 59,974 15,875 16,764 11,938 35,5 47,5 2.5 6100 7100 0,183
JL68145 / 11 34,988 59,974 15,875 18,461 11,938 35 47 13,2 6000 8000 0,184
LM78349 / 10 34,988 61,973 16,7 17 13,6 38 50 14,4 5600 8000 0,274
32007 35 62 18 18 14 41,5 52,5 15,5 6100 8100 0,224
32008 35 62 18 18 14 50 65,5 15 5300 7100 0.273
30207 35 72 18.25 17 15 55,5 63,5 15,3 5500 7400 0,328
32207 35 72 24,25 23 19 72,5 87 17,5 5500 7400 0,457
30307 35 80 22.75 21 18 75,3 82,6 16,8 5000 6700 0,515
JL69349 / 10 38 63 17 17 13,5 38,5 52,5 2.3 5700 7600 0,198
30208 40 80 19.25 18 16 63 74 16.9 4900 6600 0,419
32208 40 80 24,75 23 19 79,5 93,5 19 4900 6600 0,558
30308 40 90 25,25 23 20 91,5 107.6 19,5 4400 5900 0,747
32009 45 75 20 20 15,5 58,5 76,5 16,5 4800 6400 0,346
32209 45 85 24,75 23 19 82 100 20 4400 6000 0,607
30209 45 85 20,75 19 16 67,9 83,6 18,6 4400 6000 0,474
30309 45 100 27.25 25 22 111 129,8 21,3 4000 5300 0,984
32010 50 80 20 20 15,5 62,5 8 17,5 4400 6000 0,366
30210 50 90 21,75 20 17 77 93 20 4000 5300 0,529
32210 50 90 24,75 23 19 87,5 109 21 4000 5300 0,648
30310 50 110 29,25 27 23 133 152 23 3600 4800 1.31
32011 55 90 23 23 17,5 80,5 118 20 4000 5400 0,563
32211 55 100 26,75 25 21 108 134 22,5 3600 5000 0,876
30211 55 100 22.75 21 18 93 111 21 3600 5000 0.74
32012 60 95 23 23 17,5 82 123 21 3700 5000 0,576
32212 60 110 29,75 28 24 130 164 25 3400 3500 1.18
30212 60 110 23,75 22 19 105 125 22 3400 4500 0.49
32013 65 100 23 23 17,5 83 128 22,5 3400 4600 0.63
30213 65 120 24,75 23 20 123 148 23,5 3100 4200 1.18
32014 70 110 25 25 19 105 160 24 3200 4300 0,848
30214 70 125 26,5 24 21 131 162 25,5 2900 4000 1.26
30215 75 130 27,5 25 22 139 175 27 2800 3800 1.41

 • : Претходна
 • Следно:

 • Испратете ја вашата порака:

  Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете ѕвезда

  6808 Други кориснички лежишта

  6808 Други кориснички лежишта

  јон вграден прстени

  јон вграден прстени

  8AT планета крило вратило -2

  8AT планета крило вратило -2

  8AT планета крило вратило -1

  8AT планета крило вратило -1

  изолирани јон

  изолирани јон

  изолирани лежишта

  изолирани лежишта

  Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете ѕвезда